Logo Hoogstede Antiek Reatauratie

Werkwijze

Elke restauratie vraagt om een specifieke werkwijze.

Wij zullen het meubelstuk bij een bezichtiging beoordelen waarna een offerte wordt opgemaakt. Na akkoord komen wij in de meeste gevallen uw meubel ophalen en brengen deze naar ons atelier voor restauratie.

Tijdens de restauratie kunnen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en u kunt eventueel (op afspraak) een bezoek komen brengen aan ons atelier.

Na restauratie wordt het meubel weer bij u afgeleverd. Uiteraard is uw meubel tijdens transport en restauratie verzekerd.

Een rij met lijmklemmen
ornament
Restauratie stap 1 Afspraak maken

Stap 1: Afspraak maken

Voor een restauratie moeten wij het meubel zien. Wij zullen dan ook, bij het eerste contact, een afspraak maken voor een bezoek bij u thuis. Voor een eerste bezoek zullen geen kosten in rekening worden gebracht.

Voor een afspraak e-mailt u naar gerard@hoogstede-antiekrestauratie.nl of belt u met 0486-415438.

Restauratie stap 1 Afspraak maken

Stap 2: Meubel bezichtigen

Nadat wij uw meubel gezien hebben, geven wij u, uitgaande van uw wensen, een advies voor de restauratie. Wij zullen alle constructieve details met u bespreken en aangeven wat gerestaureerd moet worden om verder verval te doen voorkomen. Wij kunnen u globaal de werkzaamheden van de restauratie toelichten (vervangen van onderdelen, verwijderen van houtrot, fineren, potitoeren, stofferen e.d.) en aangeven welke materialen wij hierbij gaan gebruiken. Wij hopen u hiermee een indruk te kunnen geven hoe uw meubel na de restauratie eruit gaat zien.

Restauratie stap 1 Afspraak maken

Stap 3: Prijsindicatie

Nadat wij u de werkzaamheden toegelicht hebben, kunnen wij u een prijsindicatie geven van de restauratie. Wilt u een offerte voor de verzekering, dan moeten wij u hiervoor € 75,- in rekening brengen die, na de restauratie, in mindering worden gebracht op de factuur.

Restauratie stap 1 Afspraak maken

Stap 4: Ophalen van het meubel

Als u besluit uw meubel te laten restaureren, zullen wij met u een datum plannen om uw meubel op te halen. Tijdens het transport, en de tijd dat uw meubel bij ons in restauratie staat, is uw meubel verzekerd. Kleine meubels die u zelf kunt vervoeren, kunt u eventueel ook brengen.

Restauratie stap 1 Afspraak maken

Stap 5: Restauratie

Wij starten met de restauratie van uw meubel. Indien we onverwachte zaken tegenkomen, nemen wij altijd even contact met u op. Tijdens de restauratie kunnen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen, en u kunt eventueel (op afspraak) een bezoek komen brengen aan ons atelier.

Restauratie stap 1 Afspraak maken

Stap 6: Terugbrengen van het meubel

Na de restauratie wordt het meubel (op afspraak) weer bij u afgeleverd en zonodig gesteld.

ornament