Logo Hoogstede Antiek Reatauratie

Hoogstede Antiekrestauratie

Ons bedrijf is veelzijdig in antiekrestauratie. Van eenvoudige provinciale meubels tot gefineerde Engelse kabinetten. Wij staan voor duurzame antiekrestauratie met behoud van originaliteit. Wij zijn gespecialiseerd in het fineren en politoeren van antieke meubels.

Door gebruik van uw antieke meubel kunnen er lichte of ernstige beschadigingen op uw meubelstuk zijn ontstaan. Voorbeelden van beschadigingen zijn kringen, diepe krassen, afgebroken hoekjes, inkt- of watervlekken en verkleuringen door de zon. Met name gepolitoerde meubels zijn gevoelig voor verkleuringen.

Veel voorkomende antiekrestauraties zijn scheuren in panelen en verbindingen die los zitten en kastdeuren en (tafel-)bladen die krom trekken. Dit kan het gevolg zijn van temperatuur-schommelingen en een te lage luchtvochtigheid.

Restauratie antiek meubel voor de restauratie
Restauratie antiek meubel na de restauratie
ornament

Kringen, inktvlekken en watervlekken op uw antieke meubel

Kringen en inkt- en watervlekken kunnen bij een antiekrestauratie uit het meubel worden verwijderd waarna het meubel weer een nieuwe oppervlaktebehandeling krijgt.

Kringen, inktvlekken en watervlekken op uw antieke meubel

Gepolitoerde meubels

Bij restauratie van gepolitoerde meubels die lichte verkleuringen vertonen, kan het (gefineerde) meubel licht opgeschuurd worden en een aantal nieuwe lagen politoer worden aangebracht. Het krijgt dan weer een mooie diepe glans. Wij zijn gespecialiseerd in het politoeren van antieke meubels, meer informatie hierover vindt u hier.

dof en beschadigd oppervlak van een antiek meubel

Gefineerde meubels

Bij gefineerde meubels zal, door het krimpen van het hout, het fineer gaan scheuren. Een ander veel voorkomend probleem bij gefineerde meubels is dat het fineer loslaat. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar veelal ontstaat dit door inwerking van vocht en warmte. Klik hier voor meer informatie over fineer.

een blad van een antiek meubel waarvan het fineer is losgeraakt

Gescheurde panelen

Bij scheuren in panelen is het vaak mogelijk het paneel te demonteren en de twee losse delen naar elkaar toe te brengen.
Restauratie van scheuren is evenwel mogelijk door eerst de onderlaag (het frame) op te vullen. Daarna kan een stukje fineer worden toegevoegd. Bij een zogenaamde kruimelige verbinding van het fineer op het frame, zal het fineer plaatselijk worden verwijderd. Het fineer wordt schoongemaakt en weer teruggelijmd.

gescheurde panelen op een antiek meubel
ornament